Pages

Wednesday, 1 February 2012

Interview, Interview & Interview

Assalamualaikum.

Fuhhhhh. Berhabuk belog ni sebab lama tak update. Bersawang jadinya. Disebabkan lama sangat tak berbelog, baru perasan shoutbox kat tepi ni tak berfungsi dah. Tak tahu camna nak repair. Ada sesiapa tahu?

Hari Isnin haritu bersamaan dengan 30 Januari 2012, aku telah menghadirkan diri untuk satu interview. Interview untuk chambering katanya. Chinese firm.Tapi ok je walaupun mula-mula tu, tak jumpa pintu nak masuk dalam firm tu. Cuak, takkanlah firm ni masih cuti CNY lagi kan.

Pusing punya pusing,rupanya ada pintu kaca, tapi kena tekan loceng dulu. Kalau tak tekan loceng, pintu tu takkan terbukak dengan sendirinya. Jakun sekejap.

Borak punya borak, master aku suruh masuk chambering start 1 Mac ni sementara menantikan result keluar pada pertengahan Februari ni. Sebulan lagi ooo. Mati kutu dibuatnya duduk rumah lama-lama sebab dah biasa busy. Kononnyalah. Ada sesiapa nak ambik aku bekerja sebulan ni? Hehehe.Mesti takde kan.

Tapi,seriously, berbelah bahagi sebab selalu ada rasa taknak chambering and taknak jadi lawyer, habis tu nak jadi apa? jadi manusia la.Asalkan manusia yang berguna kepada agama, bangsa dan negara la kan.

sebenarnya banyak perkara perlu dipertimbangkan. kalau chambering ambil tempoh 9 bulan. barulah qualified sebagai lawyer. tapi gaji sikit je, eh dia tak panggi gaji, dia panggil elaun. tapi kalau dah start kerja tetap, insyallah stabil la sikit. Malulah tahun ni umur 24, tapi mintak duit kat mak lagi.ngeh2.


“You only live once, but if you do it right, once is enough.” 



p/s;Doakan yang terbaik. Sabtu ni ada exam kerja kerajaan. Kalau pass insyallah dipanggil interview dan diserapkan.

12 comments:

~Filzati Zulkepli~ said...

all the best kak! \(^3^)/

mocha~ said...

hee gudluck!

ain atiqah said...

gud luck Asss....All the best..

asnizaziz said...

@pija:thanks pijaa

@mocha:thankss

@ain:thanks ain:)

♥e'in♥ said...

wah2..... all the best ye..

shoutmix dh kena ade byrn skrg.. tu yg dh tak berfungsi.. nk tukar shoutbox baru? try pegi profile e'in.. :)

Syira Rara said...

ok la tu.,cuba dlu nnt dah stabil balas balk jasa mak ayag yea..:) ..bru follow awak pnya blog..klau ada masa singgah la blog sy..kalau sudi follow la yea..boleh share cerita nnt (^_^)v

Zul Fattah said...

insyaAllah.. u can do it.. gud luck yup

pengemis Cinta~ said...

wah.da kerja.gudluck dear..;)nanti bleyla belanja..kuikui

Realname Hidden said...

insyaallah...hidden doakan..:)
salam sua kenal..follow you..

Mak Wardah said...

When I was young, lawyer is my first choice but fated to studied statistic & finally working with Research Institute. Auntie will pray for you.

wisata bakti alam said...

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

prog muten said...

Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
Harga serendah RM1.00/pcs.
Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
Untuk keterangan lajut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/