Pages

Thursday, 16 June 2011

aku bukan pirate..

Criminal?siapa criminal?

kecik2 da jadi penjenayah..isy2


Aku dengar2 cerita baru2 ni kerajaan Malaysia or lebih tepat lagi Suruhanjaya

Komunikasi dan Multimedia Malaysia(SKMM) dah sekat File Sharing Website. 

Katanya sebab menjadi platform untuk pirate contents.


So,lepas ni jangan harap la nak download MV Kpop yang ada subtitle.

(erkkk.bukan aku la yang pasti)


But,tadi aku try download lagu kat www.4shared.com dan aku berjaya

download lagu.so maknanya masih boleh download lagi.


Itula kononnya nak banteras piracy yang berleluasa sekarang ni, tapi actually

diorang nak elak daripada kena hack oleh hackers n crackers.hmmm entahla..


Kalau anda nak tahu, kerajaan Turki melaksanakan internet filtering dengan

mewujudkan option sebelum pengguna boleh access internet, kena pilih jenis 

filtering yang dikehendaki.. maksudnya kena login dulu.(kerajaan boleh trace 

apa yang penduduk Turki buat)....sudah di wartakan sejak Ogos 2010. (kena 

tanya orang Turki mekanisma yang sebenar)


So.lepas ni kalau nak diwartakan kat Malaysia (coz baru dengar2 khabar 

je),aku tak tahu la apa yang orang Malaysia yang hebat2 ni akan buat sebab 

kat Turkey, disebabkan kerajaan diorang filter internet access, ade hackers 

yang hack website kementerian pendidikan diorang and servis meteorologi.


Apa nak jadi dengan dunia, aku pun tak tahu.Last2 hackers kat Turkey tu kena 

tangkap gak.TOO BAD.


Tadi aku try masuk website ni,http://aduan.skmm.gov.my/ tapi xtahu apsal xboleh masuk.

Entah2 dah kena hack tak?


Esok2 ade la yang masuk berita kat tv sebab hack website kerajaan macam 

hackers kat Turkey buat.

Erkk..no comment @@