Pages

Tuesday, 14 June 2011

Amaran-Jangan sibuk mencari Mr Right!!


Assalamualaikum

Sebut pasal Mr. Right ni, bukanlah aku nak bercerita pasal Mr. Right aku, coz aku takde Mr. Right pun.

Mr. Wrong banyaklah..or maybe Mr. Wong.huhu

So, dipendekkan cte, aku ni bukanla jenis demand macam sesetengah wanita.

Lihat contoh di bawah:

A:aku nak lelaki tall, dark n hensem.kalo ko?
B:owh.kalo aku,aku nak lelaki kaya, pakai kete sport, tak hensem pon takpe.janji poket kaya.
kalo ko C?
C:aku nak lelaki yang romantic, penyayang blablabla

Haha..kalo anda tanya aku,aku cuma mahukan lelaki yang sederhana saja.

Full stop.

Sebab tiada manusia dalam dunia ini yang betul2 sempurna, tak kira la lelaki 

atau pun perempuan. 

So kita kena terima kekurangan dan kelebihan diri masing2 seadanya.

Jangan sibuk2 cari Mr Right tetibe terjumpa Mr. Wrong.Tak payah nak cari2, 

sidia akan datang sendiri.

Apa2 pun restu parents penting, kalau bercinta sakan pun parents tak restu 

tiadala gunanya.

So, moral of the story: 
1.kalau ko tgh bercinta,takyah beria sangat nak bercinta tu 

2.kalau anda single mcam aku, xyah sibuk nak berpacaran, baik ko fokus kat study ko or job ko

3.kalau ko perempuan n kononnya ada lelaki suka kat ko, ko suruh lelaki tu datang rumah parents ko, suruh dia tunjukkan kegentlemanannye.itupun kalau dia berani la.entah2 menggigil lutut.huhu

4.kalau ko lelaki gentleman, sila tunjukkan di hadapan bakal mak n bapak mertua ko.jangan cakap poyo je.ok?

p/s:jangan gadaikan maruah agama untuk lelaki yang belum tentu pasti dia ialah Mr. Right ko,ok girls??

1 comment:

nourelcahaya said...

nice entri..tabik spring lah ..