Pages

Tuesday, 21 June 2011

Cinta Oh Cinta

Assalamualaikum pembaca sekalian.

Cinta?Tak habis2 cakap pasal cinta.Cinta itu,cinta ini.

semerah warna hati,merah lagi warna daun

Aku bukannya apa.Aku tertarik untuk bagi komen pasal kebelakangan kalau anda perasan la,banyak sangat drama or filem yang dibikin berdasarkan novel. Maksudnya, novel dijadikan guideline or garis panduan untuk pembikinan drama or filem itu.

Sebagai contohnya, filem Indonesia Ayat-Ayat Cinta ikut novel Ayat-Ayat
Cinta. Lepas tu ade pulak filem lagi, Ketika Cinta Bertasbih, siap ada part1 and part 2, sbb novel nya pun ada 2 part. Take note perkataan Cinta tu.


Ayat Ayat Cinta

Ketika Cinta Bertasbih


Ok,kalau nak diikutkan movie  ni da lama jugak la.Dalam beberapa tahun ni.And yang latest sekarang adalah drama Stanza Cinta yang ditayangkan kat TV3 baru2 ni.Yang bezanya daripada novel dibikin menjadi drama dan penulis novel ni orang Malaysia. Tema nya macam biasalah,mesti islamik walaupun tajuknya seperti mengangkat Cinta.

Stanza Cinta

Apa-apa pun yang baik kita jadikan teladan dan yang buruk kita jadikan sempadan. Yang penting kita kena ingat, cinta manusia tak pernah kekal  selamanya sebab hanya cinta Allah swt sahaja yang kekal abadi.

4 comments:

nourelcahaya said...

owh..baru tahu stanza cinta itu novel..best x novel tu? pernah baca?..

noname said...

tak pernah baca ain..tapi sinopsis die mcm lebih kurang novel2 habiburrahman el-shirazi je..so da bole agak la endingnye..hehe

nourelcahaya said...

cerita stanza cinta kat tv pun x ter-tengok-tengok pun..

asnizapunye said...

hehe..sekarang ada teknologi. kalau terlepas tengok boleh je tgk kat www.tonton.com.my