Pages

Saturday, 30 July 2011

Selamat Datang Ramadhan :)

 Assalamualaikum kepada pembaca.


Tanggal 1 Ogos 2011 ni atau lebih tepat lagi 1 Ramadhan 1432H  umat Islam bakal berpuasa selama sebulan. Bagi orang2 lelaki wajiblah berpuasa sebulan, lainlah orang perempuan ni yang memang ada 'cuti' dalam setiap bulan.hehe

Apa yang aku harapkan kat sini ialah semoga Ramdhan kali ni bukanlah Ramadhan yang terakhir untuk kita semua dan sama2 kita banyakkan mengaji atau tadarus al-Quran. Lagi bagus kalau boleh khatam dalam bulan Ramadhan ni. Semoga beroleh keberkatan Allah swt. Yang seronok bulan Ramadhan gi solat terawihla. Kalau buat sorang2 tak berapa best sangat, aku lagi suka berjemaah.

Lagi satu keistimewaan bulan Ramadhan ni, al-Quran diturunkan dalam bulan Ramadhan dan juga ada 1 malam istimewa yang lebih hebat daripada malam seribu bulan, iaitu malam Lailatul Qadar. Cuba tengok video IniAnwarHadi dan Aiman Azlan ni. Comel sungguh, lagi best kalau ada Matluthfi sekali.






Hmm..puasa, puasa juga. Tapi seeloknya jaga mulut, jaga mata, jaga telinga, jaga semua anggota la daripada berbuat dosa Bagi orang lelaki, jika anda merokok, bulan puasa ni teruslah berhenti merokok. Nak seribu daya, tak nak seribu dalih. Ok?

Tahun ni aku berpuasa sebulan kat rumah. Haha, jangan jeles. Bayangkan lepas spm sampai masuk u 1st Ramadhan tak pernah sambut kat rumah. Jadi disebabkan cuti sem 4 bulan ni, aku gunakan sebaik-baiknya lah.Yeah! Yeah!

p/s:sekarang dah menganggur, kerja part time dah selesai. Kedai makan  tutup bulan puasa. Kalau bukak bulan puasa, tak pasal2 JAIS,JAKIM,JKM dan sebagainya datang serbuuuu...

SELAMAT BERPUASA! Selamat Datang Ramadhan :)

9 comments:

aiman said...

selamat berpuasa :) moga dapat keberkatan

asnizaziz said...

selamat berpuasa juga :)

kotak bulat said...

slmat berpuasa :)

Pn. Sheila said...

selamat menyambut ramadhan al mubarak....

miss wien said...

camat b'poce !! :)

~miss tie~ said...

selamat berpuasa As..;)

asnizaziz said...

selamat berpuasa semua..semoga dapat keberkatan daripada Allah swt. Insyallah :)

ainondreamergirl♥ said...

selamat berpuasa :D

younotme said...

camat berpose..hehe.btw jemput singgah blog baru nurul ya.